Logo
  • Gitaarles op maat
  • Gitaarles in Deventer

Ontdek jouw passie voor de akoestisch gitaar!

  • VOOR JONG EN OUD
  • KLASSIEK TOT POP
  • PERSOONLIJKE AANPAK
Gitaarles op Maat Deventer

De lessen

voor jong en oud

Als je kiest voor ‘Gitaarles op Maat’, dan kies je voor gitaarles waarbij plezier in muziek maken en de liefde voor de akoestische gitaar voorop staan.

Gitaarles voor volwassenen
Akoestisch gitaar is een geweldig instrument; ongelooflijk hoeveel verschillende klanken er uit de gitaar te halen zijn! De liefde voor dit mooie instrument geef ik graag aan je door als je bij mij gitaarles komt volgen. En dat helemaal zoals jij wilt: akkoorden of solospel, klassiek of modern, met notenschrift of tabs. Tijdens de les is er volop ruimte om te improviseren, zodat jij net zo verliefd wordt op de akoestisch gitaar als ik!

Gitaarles voor jongeren
Wil je akkoorden leren spelen en meespelen met jouw favoriete nummers? Dat kan! Samen bespreken we welke muziek jij leuk vindt en ik pas daar jouw lesprogramma op aan. We beluisteren jouw muziek en zoeken uit hoe de nummers in elkaar zitten. Bij mij leer je hoe je jezelf kunt begeleiden, welke aanslag daar het best bij past en het gaat je lukken om een solo of intro mee te spelen!

Gitaarles voor kinderen
Gitaarles mag leuk zijn! Dit is mijn visie op de lessen die ik aan kinderen vanaf 6 jaar geef. Kinderen ontdekken de gitaar spelenderwijs in kleine groepjes. Zo raken zij gemotiveerd om gitaar te leren spelen en zullen zij ook langer gemotiveerd blijven. Door bekende liedjes op het gehoor na te spelen wordt ongemerkt een begin gemaakt met het aanleren van de juiste houding en een goede basistechniek.

Gitaarles met speciale aandacht
Wil je graag gitaar leren spelen, maar is dit jou om de één of andere reden afgeraden? Of denk je dat je, bijvoorbeeld vanwege een beperking of gedragsprobleem, geen gitaar kan leren spelen? Als jij gemotiveerd bent om gitaar te leren spelen, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Gitaarles op Maat

persoonlijke aanpak

Plezier in muziek
In mijn lespraktijk ‘Gitaarles op Maat’ staan plezier in muziek maken en de liefde voor de akoestische gitaar voorop. De akoestische gitaar is voor mij een grote liefde; ik vind het echt geweldig dat er zoveel verschillende klanken uit dit instrument te halen zijn. Voor mij is het spelen op een akoestisch gitaar een manier om al mijn gevoel en emoties te uiten. Omdat ik echt helemaal voor de akoestische gitaar ga, heb ik bewust de keuze gemaakt om alleen op akoestisch gitaar les te geven.

Persoonlijke aanpak
De lessen bij Gitaarles op Maat kenmerken zich door mijn persoonlijke aanpak. Omdat ik inspeel op wat jij wilt leren en geen leerling voor mij hetzelfde is, zal ook iedere les weer anders zijn. Door goed te luisteren naar wat jij wilt leren, sla ik bij jou de juiste snaar aan!

Samen muziek maken
Omdat niets leuker is dan het plezier in muziek maken met elkaar te delen, bied ik verschillende mogelijkheden aan om samen te spelen. Voor volwassenen organiseer ik bijvoorbeeld ensemble-lessen op verschillende niveau’s. En voor alle leerlingen is het mogelijk regelmatig bij een andere leerling in de les mee te spelen.

Voor jong en oud
Iedereen, van jong tot oud, kan bij mij terecht voor akoestisch gitaarles. Dus vind je het leuk de akkoorden te leren spelen bij jouw favoriete nummers? Wil je op een verantwoorde manier akoestisch gitaar leren spelen? Of heb je ooit gitaar gespeeld en wil je dit weer oppakken?

Kortom, wil jij ook jouw passie voor de akoestisch gitaar (her)ontdekken? Neem dan gerust contact met mij op!

Bij ‘Gitaarles op Maat Deventer’ staan plezier in muziek maken en de liefde voor de gitaar voorop.

Door goed te luisteren naar wat jij wilt leren, sla ik bij jou de juiste snaar aan!

Projecten

De kracht van muziek

MuzIC
Als muzikant ben ik verbonden aan MuzIC.  MuzIC creërt bijzondere muzikale ontmoetingen op een groeiend aantal Intensive Care afdelingen in Nederlandse ziekenhuizen.
MuzIC wil met muzikale ontmoetingen de impact beperken van een IC opname op het leven van de patiënt én familie. Muziek roept emoties op; musici van MuzIC herkennen deze emoties en spelen daar muzikaal op in.
www.muz-ic.nl

Muzikale ontmoetingen
Speciaal voor mensen met dementie maak ik gitaarmuziek waarbij ik inspeel op de sfeer en de gemoedstoestand van de luisteraar. Zo maak ik al musicerend contact. Iedere muzikale ontmoeting is weer anders en ieder bezoek is uniek. De reacties zijn hartverwarmend.
Neem voor meer informatie contact met mij op.

Reviews

reacties van leerlingen

Rudy (37 jaar, 4 jaar les)
Toen ik op een dag de oude gitaar van mijn moeder mee naar huis kreeg greep ik dit aan om nu toch echt eens gitaar te leren spelen. Van fervent concertbezoeker (waar ik altijd een beetje jaloers naar de gitaristen keek) heb ik nu al zelf 4 keer opgetreden in het Burgerweeshuis! Ik vind de lessen heerlijk en leef er echt naar toe elke week. Ik ben nogal druk, en tijdens de lessen kom ik tot rust, maar krijg ik ook energie. De lessen zijn helemaal op maat, ik vind het leuk om met gekke gitaarliedjes aan te komen en dan helpt Nicolette me om die te leren spelen. Echt gitaarles op maat dus!

Chris (67 jaar, 2 jaar les)
Na jarenlang zelf met heel veel plezier gitaarspelen ben ik bij Nicolette op les gegaan. Mijn doel was om te leren hoe je kan samenspelen.
Tijdens de lessen probeert Nicolette zowel voor wat betreft de muziek als de manier van lesgeven, aan te sluiten bij mijn wensen, ervaring en eigenaardigheden. Zij doet dit op een vriendelijke en doortastende manier en staat altijd open voor nieuwe ideeën.
Ook heel leuk en leerzaam zijn de verschillende samenspeel-bijeenkomsten die Nicolette organiseert en waar iedereen ongeacht het niveau aan mee kan doen. Bij dit alles blijkt haar liefde voor de gitaar en de muziek.
Inmiddels lukt het samenspelen steeds beter en wat ook belangrijk is: het gitaarspelen is nóg leuker geworden.

Emile (29 jaar, 2 jaar les)
Gitaarles op Maat doet haar naam eer aan. Er wordt niet met een standaard methode gewerkt, maar het gaat over wat jij wilt. Ik ervaar de lessen als heus maatwerk.
Omdat ik last heb van een functiebeperking heb ik erg lang getwijfeld over het volgen van gitaarles. Toen ik op de site van Nicolette las dat ook juist mensen met een beperking welkom zijn, heb ik direct contact opgenomen.
In de lessen probeert Nicolette naar eigen inzicht rekening met je te houden; eigen initiatief wordt hierin erg gewaardeerd.
Al met al heb ik een zeer positieve ervaring met Gitaarles op Maat.

Jochem (9 jaar, half jaar les)
Ik zit op gitaarles bij Nicolette Verkooij. De lessen zijn gezellig, met veel humor maar ook serieus. Ik had nog nooit gitaar gespeeld en ik heb het heel snel geleerd. Er zijn soms ook optredens. Dat vind ik erg leuk.

Sjoerd (15 jaar, 6 jaar les)
Ik vind dat ze erg leuk lesgeeft. Want als je geen tijd had om te oefenen die week dan maakt dat niet zoveel uit,  en dan gaan we andere dingen spelen en leuke oefeningen doen. Dat geeft mij een vrij gevoel bij haar.

Felice (moeder van Sjoerd): ‘Op de middelbare school zijn er weken geweest waarin hij alle zeilen moest bijzetten. Door deze aanpak houdt hij plezier in alles wat hij onderneemt. Het is heel prettig zoals we dit kunnen afstemmen met Nicolette.’

Jooske (64 jaar, 5 les)
Gitaarles op Maat  krijg ik nu ongeveer vijf jaar. En “op maat” is ook precies wat het is, want bij alles wat ik graag wil leren spelen helpt Nicolette. Heb ik een liedje in mijn hoofd en ik probeer het te spelen, dan zoekt ze de akkoorden erbij. Wil ik mijn techniek verbeteren, dan krijg ik oefeningen daarvoor. Wil ik gewoon een liedje uit een popmuziekalbum, dan leert ze me welke aanslag er goed bij past. Het is dus altijd leuk om naar gitaarles te gaan en ook leuk om te oefenen, omdat je zoveel eigen inbreng hebt.
En ik oefen nu veel in improvisatie en samenspelen. Nicolette organiseert hiervoor verschillende samenspeellessen. Het bevalt me prima om op deze manier een instrument te leren bespelen.

Tinka (13 jaar, 1 jaar les)
Ik vind de lessen heel erg leuk omdat ik zelf mag aangeven naar welke nummers ik graag luister. Met deze nummers gaan we in de les aan de slag.

Jacqueline (50 jaar, 4 jaar les)
Nicolette is een enthousiaste docente die je het steeds naar de zin wil maken. Tijdens de lessen staat jouw muziekstijl of datgene wat jij wilt leren centraal. De lessen zijn altijd leuk en relaxed. Een keertje niet gestudeerd? Geen probleem. Dan wordt de les op een andere manier ingevuld, bijvoorbeeld door het spelen van duetten. Nicolette werkt vanuit positieve feedback en probeert altijd het beste in je naar boven te halen. Na de les ga ik altijd met een voldaan gevoel naar huis. Zowel voor jong, oud, beginners als gevorderden geeft zij met recht gitaarles op maat.

Julian ( 12 jaar, 5 jaar les)
“Iedere dag oefenen vind ik soms wel lastig, maar gitaarles bij Nicolette is ALTIJD leuk!”

Manon en Lemke (ouders van Julian): “Wij zijn heel enthousiast over de manier van lesgeven van Nicolette en de energie die zij stopt in het organiseren van optredens. Samenspeellessen, generale repetitie en natuurlijk het optreden stimuleren om het instrument goed te leren spelen.”

Ricardo (64 jaar, 5 jaar les)
Op oudere leeftijd gitaarlessen nemen: ik zag ertegen op, maar het leek me altijd geweldig gitaar te kunnen spelen. Ik heb daarom toch de stap gezet en ben begonnen met lessen bij Nicolette. Een goede keuze. Met haar aanpak in een relaxte sfeer, waarbij ze positief kritisch gerichte instructies geeft, ben ik (naar mijn bescheiden mening) goed op weg echt gitaar te kunnen spelen. Een feestelijke ervaring!

Anthe (12 jaar, 5 jaar les)
Ik zit nu bijna vijf jaar op les bij Nicolette. Ik oefen elke dag een kwartier. Ik vind gitaarspelen heel leuk, vooral bij Nicolette.

Peter (65 jaar, samenspel en nu ook individueel les)
Gitaarles op Maat als uitgangspunt spreekt mij zeer aan en zo ervaar ik de lessen ook. Het is plezierig tijdens de improvisatie-groepslessen te musiceren met anderen, ongeacht het spelniveau. Ook speel ik mee in de ‘Van Blad’-groep. Nicolette zorgt met enthousiasme en humor voor structuur en gezelligheid.
Sinds kort heb ik ook individueel les. Deze lessen zijn informatief en Nicolette leer mij hoe ik mooie muziek tot uitdrukking kan brengen op mijn gitaar. Na 2 lessen heb ik al veel tips gekregen waarmee ik mijn vaardigheden kan verbeteren.
Gitaarles op Maat vind ik een aanrader voor iedereen die zich op de gitaar muzikaal verder wil ontwikkelen.
Nicolette, heel veel succes en plezier toegewenst met jouw mooie en uitdagende vak!

Ineke (58 jaar, 1 jaar les)
Een les met een dubbele glimlach.
Ik voel met bevoorrecht dat ik Nicolette heb getroffen als docente. Ze ontvangt met een glimlach en motiveert met een glimlach. Ze biedt iedere keer nieuwe aanknopingspunten om weer met plezier aan de slag te gaan. Ze combineert professionaliteit met inventiviteit en sfeer.
Hierdoor verlaat ik, na aanvankelijke scepsis over mijn kunnen, met een glimlach de les.

Koert (15 jaar, 5 jaar les)
Ik vind de gitaarlessen leuk omdat ik liedjes leer spelen die ik ken van de radio. In de les improviseren we vaak; dat vind ik leuk om te doen.

Frans (58 jaar, 4 jaar les)
Gitaarles op Maat is geen loze kreet. Op allerlei manieren is de les op maat. Rekening houdend met je leerstijl, muziekvoorkeuren en persoonlijke mogelijkheden en onmogelijkheden. Vriendelijk en professioneel. Na een les ga ik altijd met een plezierig gevoel weer naar huis.

Rita (89 jaar, 1 jaar les)
Op je 89ste nog gitaarles gaan volgen? Is dat niet vragen om afgewezen te worden? Niet bij Nicolette! Ik vond haar website, las over haar grote liefde voor de gitaar en haar passie die liefde door te geven. Deze “uitnodiging” gaf mij de moed mij aan te melden voor gitaarles.
Inmiddels volg ik een jaar gitaarles en ik bewonder het geduld en de tact van  Nicolette om me te blijven motiveren en niet op te geven wanneer de vingers niet doen wat ik van hen verlang.

Elske (30 jaar, 10 lessen)
De gitaarlessen bij Gitaarles op Maat zijn erg leerzaam, positief en gezellig. Nicolette geeft goede tips om je techniek te verbeteren en heeft een prettige manier van lesgeven. Het programma van de lessen wordt aangepast naar je eigen niveau en manier van leren. Vaak begeleidt Nicolette je tijdens de les. Ook daagt ze je uit om andere dingen te proberen.

Mariska (39 jaar, 2 jaar les)
Ik heb twee jaar les gehad bij Nicolette, eerst individueel en het afgelopen jaar in een groepje met twee anderen en beide is mij erg goed bevallen. De lessen zijn eigentijds, met zowel theorie over techniek en inhoud als oefening in improvisatie, aanslagen en ritmes. Ik heb snel leuke nummers leren spelen en optreden met het Muziekhuis Popconcert is een unieke ervaring. Bedankt!

Over Nicolette

geeft gitaarles met plezier, enthousiasme én geduld

Vanaf het moment dat ik als 8-jarige voor het eerst een gitaar in handen had, heb ik dit instrument niet meer losgelaten. Ik ben gitaarles gaan volgen aan de muziekschool in Haarlem en was al snel zo enthousiast dat ik meer met het instrument wilde, namelijk mijn liefde voor de gitaar overbrengen op anderen.

Daarom ben ik na mijn middelbare schoolopleiding naar het conservatorium in Alkmaar gegaan. Ik heb in Alkmaar gitaar gestudeerd bij Hans de Weerd en in 1994 de opleiding Docerend Musicus met goed gevolg afgerond. Sindsdien run ik mijn eigen lespraktijk ‘Gitaarles op Maat’.

Mijn eerste lespraktijk heb ik opgebouwd in Haarlem. Sinds 2006 woon ik in Deventer en heb ik daar mijn lespraktijk opnieuw opgebouwd. Ik geef fulltime akoestisch gitaarles (en dat doe ik met veel enthousiasme en geduld!) aan beginners en gevorderden van jong tot oud.

De gitaar weet mij nog telkens te verrassen. Niet alleen tijdens het lesgeven, maar ook in mijn eigen studie. De veelzijdigheid van het instrument, het brede scala aan sferen dat de gitaar kan voortbrengen, de warmte van de klank en de bijzondere klankkleur… Ik vind steeds weer nieuwe uitdagingen om gitaar te blijven studeren! Ook maak ik regelmatig samen met andere musici muziek. Want muziek delen met andere “aficionados” is misschien wel het allermooiste dat er is!

Mijn muzikale voorkeur gaat uit naar de hedendaagse, Zuid Amerikaanse componisten zoals bijvoorbeeld  Leo Brouwer, Manuel Ponce en Heitor Villa Lobos. Maar ook de suites van J.S. Bach speel ik erg graag.

Wil je ontdekken wat jouw passie is voor de akoestisch gitaar? Neem contact met mij op en informeer naar de mogelijkheden!

Contact

Leslokatie dinsdag en donderdag:
Gitaarles op Maat
Bergpoortstraat 48
7411 CM Deventer
Toon op kaart

Leslokatie woensdag:
IJsselvilla
Zutphenseweg 2
7418 AJ Deventer
Toon op kaart

Gitaarles op Maat Deventer is lid van:

 

EGTA

logo-GSNL_lid-compact-txtzwart

Kvk  08221427

BTW NL002079711B85

MENU